Pure romantiek in winters Europa-Park

Duitslands grootste Winterwonderland

In Europa-Park voel je overal de warmte van de winter. De vele attracties, winterse decoraties en het uitbundig showprogramma zorgen in dit koude jaargetijde voor een bijzondere beleving. Van 26 november tot en met 8 januari 2012 (m.u.v. 24 en 25 december) is Duitslands grootste attractiepark weer omgetoverd tot een magisch Winterwonderland. Naast het gewone attractieaanbod zijn er echter ook speciale winterattracties zoals een typisch Duitse kerstmarkt, een reuzenrad van 55 meter hoog, een ijsbaan, een kinderwonderland, een kinderskischool en een sneeuwhelling. Bovendien zijn er volop shows die passen bij de meest romantische tijd van het jaar: een wintercircus, een ijsshow, een lichtparade en een musical. In de bioscoop is deze winter voor het eerst de 4D-film te zien over de avonturen van Euromaus, de mascotte van Europa-Park.

Een winters avontuur door 13 Europese landen

In Europa-Park zijn dertien Europese landen nagebouwd. Je loopt er niet alleen van land naar land, maar tijdens de winteropenstelling loop je er ook van de geur van vers gebakken Lebkuchen, via gepofte kastanjes naar warme glühwein en andere lekkernijen. In deze themagebieden zorgen 2,5 miljoen lichtjes, 2.500 dennenbomen, tientallen kampvuren en talloze versieringen voor een echte wintersfeer. Het Duitse themagebied biedt onderdak aan een echte kerstmarkt en in het Spaanse gedeelte kun je bij een heuse ijsbar terecht voor een ‘hartversterkertje’. In Portugal heeft een reuzenrad van 55 meter een plaatsje gekregen in het (lege) bassin van een waterattractie.

Speciale winterse attracties…

Behalve waterattracties en buiten-achtbanen als Silver Star en ‘blue fire’, zijn alle attracties van Europa-Park deze winter geopend. Maar er zijn daarnaast nog vele speciale winterse attracties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld met een ski-scooter rijden of hun eerste ski-les meemaken. Ook kan men met een band van een sneeuwhelling roetsjen of op de schaats rondjes draaien op een ijsbaan. Ook in het grote overdekte kinderwonderland hoeven kinderen zich geen moment te vervelen. Hier draait deze winter alles om het thema ‘circus’. Ook in het vernieuwde Sprookjesbos zullen de sprookjes van de gebroeders Grimm extra feestelijk verlicht zijn.

... en winterse shows

Europa-Park staat al jaren bekend om haar uitgebreide entertainment-aanbod. Ook tijdens de winteropenstelling is het programma-boekje weer goed gevuld. In de entreeprijs is bijvoorbeeld ook een hoogstaande circusvoorstelling van zo’n 50 minuten met diverse internationale artiesten begrepen. Ook kan men genieten van een ijsshow en in het Globe Theater kun je getuige zijn van een swingende musical. Voor kinderen zijn er speciale voorstellingen. Vergeet zeker niet de lichtjes-parade die elk avond door het park trekt te bekijken. Voorafgaand aan de parade is er op het grote meer van het park een lichtshow.

Euromaus en zijn vrienden gaan op avontuur.

Nieuw deze winter is de 4D-film “Het geheim van slot Balthasar” met in de hoofdrol parkmascotte Euromaus. Samen met zijn vrienden gaat hij op ontdekkingsreis door de catacomben van Slot Balthasar. Met bijzondere 4D- effecten is de film voor jong en oud een echte aanrader. Slot Balthasar is ook in het echt te bezichtigen. Het is het kasteel uit 1442 waarin zich nu een restaurant bevindt en waaromheen Europa-Park de afgelopen 36 jaar gebouwd is.

DJ BoBo en Chinees Nationaal Circus

De uit Zwitserland afkomstige popster DJ BoBo start zijn nieuwe tournee op 25, 26 en 27 november in Europa-Park. De show “Dancing Las Vegas” zal evenals zijn vorige shows weer een heus spektakel worden met gigantische decors en talrijke show-effecten. DJ BoBo leende overigens zijn stem ook aan Böckli, het Zwitserse vriendje van Euromaus, in de nieuwe 4D-film.

Ook de Europese tournee van het Chinees Nationaal Circus start in Europa-Park. Op 16 december geven de acrobaten uit China twee voorstellingen van de nieuwe show “Zijdenroute” in de circustent van Europa-Park. Tickets voor de voorstellingen van DJ BoBo en het Chinees Nationaal Circus kunnen besteld worden via www.europapark.de

Kunstexpositie “Mobiliteit”

Precies 125 jaar geleden reed de eerste auto uit de werkplaats. In dat kader was er afgelopen zomerseizoen een expositie in de Mercedes-Benz-hal (het station van Silver Star, de hoogste achtbaan van Europa). In de tentoonstelling waren de belangrijkste innovaties van de afgelopen 125 jaar te zien. Tijdens de winteropenstelling vindt er een uitbreiding plaats met kunstwerken van de Elzasser Raymond-Emile Waydelich. In zijn werken zijn mensen en dieren in fantasie-voertuigen, -vaartuigen en -vliegtuigen continu onderweg. Deze kunstexpositie is gratis te bezoeken.

Overnachten in winterse sferen

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de winterse sfeer, bieden de vier bijzondere themahotels van Europa-Park volop mogelijkheden om dat gevoel vast te houden. In de 4-sterren-belevenishotels “Colosseo”, “Castillo Alcazar”, “El Andaluz” en “Santa Isabel” kunnen gasten naast zachte bedden ook genieten van het Italiaanse “dolce vita”, het Spaanse temperament en het Portugese kloosterleven. Een arrangement voor twee volwassenen en twee kinderen (4-11 jaar) bestaande uit een overnachting met een uitgebreid ontbijtbuffet in Hotel Colosseo, inclusief twee dagen toegang tot het park, is er deze winteropenstelling al vanaf 410 Euro. Reserveren kan via www.pretparkhotels.nl. Echte avonturiers overnachten in de verwarmde blokhutten van het Camp Resort.

Algemene informatie

Tijdens de winteropenstelling kost een kaartje € 29,50, kinderen van 4-11 jaar betalen € 26. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree. Het park is van 26 november 2011 tot en met 8 januari 2012 (m.u.v. 24 en 25 december) dagelijks geopend van 11 tot 19 uur.