Wat komt er nieuw in 2012 ?

  • europapark

    Komt er in 2012 een nieuwe attractie in Europapark ?

    Europapark heeft namelijk op haar Facebook pagina een deel van een foto gepubliceerd.

    Er is nog niet veel duidelijk en te zien op de foto. Het is afwachten op meer nieuws uit Rust.

  • europapark

    Een tweede foto aanwijzing.

  • europapark

    De foto is compleet.

    Maar wat gaat het worden ?

  • europapark

    Achtbaan nummer 11 voor Europapark in 2012.

    Dit keer een mooi houten achtbaan.

    Hier wat cijfers:

    Naam: Deze is nog geheim

    Bouwtijd: 9 Maanden

    Grond oppervlakte: 1,6 Hectare

    Lengte: 1050 Meter

    Hoogte: 35 Meter

    Maximale snelheid: over 100 km/h

    Max. G-krachten: 3,5G

    Minimale lengte om er in te mogen: 1,20 Meter

    Bouwer: Great Coasters International, Inc

    Aantal bouwers: Tot 36 timmermannen.

    Nog maar een paar weken geleden kondigde Europa-Park de bouw van een nieuw hotel aan dat in de zomer van 2012 haar deuren zal openen. Vandaag maakte de ondernemersfamilie Mack bekend dat het park in 2012 ook nog eens uitgebreid zal worden met een gigantische houten achtbaan. Met de bouw van deze 11e achtbaan brengt men een hommage aan de eigen geschiedenis: in 1921 bouwde familiebedrijf Mack haar eerste houten achtbaan. Europa-Park is al jaren marktleider in Duitsland en bewijst dat wederom met een ongekend investeringstempo. Ook steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg naar Duitslands grootste attractiepark te vinden.

    De 250.000 Facebook-vrienden van Europa-Park speculeerden de afgelopen dagen volop. Vandaag maakte Europa-Park echter voor het eerst bekend dat er aan het grote aanbod van meer dan 100 attracties en shows, in 2012 ook een houten achtbaan zal worden toegevoegd. De komende negen maanden wordt gebouwd aan de elfde achtbaan die 1050 meter lang zal zijn, 35 meter hoog en een snelheid van meer dan 100 km/u kan halen. De berijders krijgen te maken met 3,5 G. De nieuwe attractie, waarvan de naam nog even geheim blijft, krijgt een plaatsje in het IJslandse themagebied. Naast de hoge snelheid, veel bochtenwerk en veel air-time, heeft de attractie nog iets bijzonders in petto. De nieuwe achtbaan krijgt een extra beleving omdat de rails door twee bestaande achtbanen zal lopen. De familie-vriendelijkheid van het park komt ook in deze toevoeging tot uiting: bij de ontwikkeling van de baan wordt uitgegaan van een minimum lengte van 1,20 meter.

    De nieuwe attractie zal gebouwd worden door het toonaangevende Great Coasters International uit Pennsylvania (USA). De nieuwe achtbaan kent een grondoppervlakte van 1,6 ha. 26 timmerlieden, behalve de Amerikaanse experts ook diverse collega’s uit Duitsland, zullen bij de bouw betrokken zijn. De nieuwe achtbaan zal uiteindelijk 20 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren.

    Europa-Park beschikt nog niet over een houten achtbaan. Belangrijk bij de keuze voor dit bouwmateriaal waren de eigen milieucriteria. Het hout komt voor een groot deel uit Duitse bossen en certificaten garanderen dat alles voortkomt uit duurzame bosbouw.

    http://www.youtube.com/watch?v=W6ZLkQ-8uEo

  • europapark

    De locatie waar de nieuwe houten achtbaan zal gaan komen.

    In het themagedeelte Ijsland.

  • europapark

    Gluren naar de bouwvorderingen van de nieuwe houten achtbaan.